Hoe ziet de behandeling eruit

De behandeling

 

De intake

De eerste behandeling begint met een intake. De intake bestaat uit een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek. Tijdens de intake worden de persoonsgegevens genoteerd die nodig zijn voor de verzekering en de lichamelijke klachten worden besproken. Bij het lichamelijk onderzoek bekijken we de houding en bewegingen die problemen opleveren. Het lichamelijk onderzoek vindt plaats in het ondergoed.

 

Naar aanleiding van de intake stellen we samen met u een behandelplan en behandeldoelen op die specifiek gericht zijn op uw vraag.

 

Belangrijk om bij de hand te hebben tijdens het intake gesprek:

- Legimitatiebewijs (paspoort, identiteitskaart, rijbewijs)

- Wanneer u doorverwezen bent de verwijsbrief

- Als u het vervelend vind om in het ondergoed te staan, zorg dan dat u kort broekje en een strak topje bij de hand of aan heeft

 

De behandeling

Kenmerkend voor oefentherapie Cesar is dat de oefentherapeut bij een klacht altijd het complete beweeggedrag van de individuele patiënt zal betrekken. Verandering van het beweeggedrag is (indien mogelijk) het uitgangspunt van de behandeling van de oefentherapeut. Dat wil zeggen dat de patiënt anders zal gaan leren bewegen en dit als nieuw en eigen patroon gaat implementeren. De behandeling bestaat uit houding- en bewegingsadviezen en oefeningen die op locatie gegeven worden. De patiënt gaat hier zelf mee aan de gang. Eén behandeling duurt 30 minuten.