Medical Tapen & Ontspanningsmassage

Medical tapen

Medical taping is een methode waarbij elastische tape gebruikt wordt om de spieren in hun functie te ondersteunen. Het ondersteunt de spieren, zonder daarbij de beweging te beperken. Medical taping wordt gebruikt bij nabehandeling van blessures, het verminderen van ontstekingen of vochtophopingen, houdingscorrecties en behandeling van klachten door overbelasting (zoals KANS, tennis- of golfelleboog).

 

Wij hebben onze spieren niet alleen nodig voor beweging, maar daarnaast ook voor de bloed- en lymfecirculatie en de lichaamstemperatuur. Wanneer de spieren niet goed functioneren, kan dit zorgen voor (lichamelijke) klachten. Medical tape zorgt voor een ‘liftende werking’ van de opperhuid. Hierdoor ontstaat er meer ruimte in het gebied van de subcutis (de laag onder de eigenlijke huid), waar allerlei receptoren, bloed- en lymfevaten liggen. Door verschillende tapetechnieken, kunnen diverse effecten bereikt worden.

 

De tape:

- De tape bestaat uit een antiallergische, ventilerende en huidvriendelijke stof en is vrij van latex.

- De tape heeft een elasticiteit die overeenkomt met de menselijke huid (130-140%)

- Het is lucht- en waterbestendig.

- De tape kan 4-7 dagen (eventueel langer) op uw huid blijven zitten, zonder dat de huid geïrriteerd raakt.

- Doordat de tape zich 24 uur per dag op uw lichaam bevindt, zal het herstelproces versneld worden.

 

 

Ontspanningsmassage

Ontspan en kom tot rust met behulp van een ontspanningsmassage. Een ontspanningsmassage richt zich op het verminderen van spanning en pijnlijke spieren. Door de massagetechnieken kunnen spieren beter ontspannen en wordt de bloedsomloop gestimuleerd. Het losmaken van de spieren wordt vaak gebruikt in combinatie met tapen en oefeningen doen.