Sportoefentherapie

Sportoefentherapie

 

Wat is een Sportoefentherapeut?

De sportoefentherapeut is een adviseur, begeleider, onderzoeker en behandelaar op het gebied van sport en beweging. Dit geldt zowel voor de beginnende sporter, de recreant als de topsporter. Voor al deze niveaus biedt de sportoefentherapeut begeleidingstrajecten aan om u optimaal te laten presteren op een gezonde manier.

 

Werkwijze

De sportoefentherapeut leert de sporter om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van zijn fysieke mogelijkheden. De sporter krijgt inzicht in de wijze waarop hij zijn eigen mogelijkheden kan benutten om zijn houding en bewegen te ontwikkelen, te verbeteren en/ of te herstellen. Het beantwoorden van de hulpvraag en de houding en beweging van de sporter staan tijdens de behandeling centraal. De behandelingen van de sportoefentherapeut worden zoveel mogelijk uitgevoerd op de locatie/ in de omgeving waar de sporter zijn sport beoefent (in de context). Zo kan de therapeut u ook direct helpen met het leren toepassen van de verbetertips tijdens de training/ wedstrijden.

 

Voor wie?

- Sporters die incidenteel, langdurig of chronische klachten hebben voor, tijdens of na de sportbeoefening.

- Klachten of blessures die ontstaan zijn tijdens of na het sporten. Zoals een zeurend gevoel of een beweging die irritaties geeft tijdens het

sporten.

- Klachten of blessures die te maken hebben met ademhaling en ontspanning.

- Geen klachten, maar een vaak terugkerend probleem, door bijvoorbeeld een verkeerd looppatroon.

- Preventief om blessures te voorkomen.